Champions League VBH

Wedden op Liverpool – FC Bayern Champions League

Vanavond staat in Liverpool de Champions League match tussen Liverpool en FC Bayern op het programma. Een fantastisch match op een kolkend Anfield Road.

Wedden op Liverpool – FC Bayern wordt een stuk makkelijker met de onderstaande feiten en weetjes over deze top ontmoeting in de Champions League.

Een Europese giant zal deze ronde sowieso sneuvelen wanneer Liverpool en Bayern Munchen elkaar ontmoeten. Beide topclubs wonnen de Champions League maarliefst vijf maal. Liverpool haalde vorig seizoen de finale, maar het blijft opmerkelijk te zien dat Liverpool zich slechts twee keer plaatste voor de knock-out fase in de laatste tien jaar. Bayern daarintegen haalde de kwartfinale zeven keer op rij.

Liverpool kwalificeerde zich achter PSG in Groep C na de thuisoverwinning op Napoli in de laatste speelronde. Dit is de zevende keer dat Liverpool uitkomt in deze knock-out ronde en daarvan wist men er 5 met een overwinning af te sluiten. Historisch gezien kan men buigen op een sterke defensie in deze ronde gezien men in zes van de zeven eerdere wedstrijden de nul wist te houden. Vanavond moet men het echter doen zonder Virgil van Dijk, de Hollandse aanvoerder is geschorst voor deze ontmoeting.

‘The Reds’ zijn ongeslagen in hun laatste 19 Europese thuiswedstrijden (Winst 15x, Gelijk 5x). Over het hele seizoen gezien verloor men slechts eenmaal en wist men 10x de nul te behouden.

FC Bayern haalde deze knock out fase 14 keer eerder en wist hierin 14 keer te winnen en 3 keer gelijk te spelen. Bayern kwalifceerde zich als Groepswinnaar in Groep E. ‘Die Bayern’ heeft maarliefst 31 goals gemaakt in hun laatste 7 wedstrijden in de 1/8 finales: wat staat voor een indrukwekkend gemiddelde van 4.33 doelpunten per match!

In het huidige Bundesliga seizoen scoorde Bayern op een na in alle uitwedstrijden. Verdedigend gezien oogt Bayern echter zwak met een gemiddelde van twee tegendoelpunten in hun laatste vier gespeelde uitwedstrijden.

Spelers om in de gaten te houden

Sadio Mané (Liverpool) wist de laatste vier wedstrijden in alle competities het net te vinden, terwijl Robert Lewandowski (Bayern) de huidige Champions League topscorer is met acht doelpunten achter zijn naam.

Super Statistiek

Liverpool wist 14 van de laatste 16 knock out matchen tegen Duitse clubs te winnen.

In 6 van de laatste 8 wedstrijden van Liverpool wisten beide teams te scoren.

In de laatste 6 wedstrijden van FC Bayern werden er minimaal vier doelpunten gescoord.

BetFIRST

10

Design

10.0/10

Sportaanbod

10.0/10

Quoteringen

10.0/10

Live wedden

10.0/10

Bonus

10.0/10