Formule 1 GP van Canada Max Verstappen Overige Sporten VBH

Wedden op de Formule 1: Bookmakers GP Canada

Wedden op de Formule 1 bij bookmakers kan natuurlijk ook op de GP van Montreal aankomend weekend. Het is interessant om te zien hoe de bookmakers denken over de kansen van Max Verstappen.

Het is bepaald nog niet het topseizoen van Max Verstappen waarvan vooraf zo op gehoopt werd. De negatieve cijfers spreken boekdelen: na zes grands prix staat Verstappen zesde in het wereldkampioenschap en wist nog geen enkele overwinning binnen te slepen. Was het in het verleden vooral de wagen die kritiek kreeg, nu is het de veelal bewierrookte Verstappen die kritieken ontvangt.

De Red Bull-coureur was in z’n eerste jaren zelden op een uitglijder te betrappen en kreeg wereldwijf lof om zijn branie, stuurmanskunst,en de bijbehorende inhaalmanoeuvres. Dit seizoen versnelt zijn reputatie achteruit. Verstappen heeft nog geen enkel foutloos weekend achter de rug.

Red Bull Teamgenoot Daniel Ricciardo wist al twee races te winnen en wordt door wereldkampioen Lewis Hamilton wél beschouwd als concurrent voor de wereldtitel. “Als Daniel voor de zomerstop nóg een race wint, maakt dat hem een serieuze gegadigde.”

Op een sponsorbijeenkomst in Montreal reageerde Verstappen tamelijk koel op het verloop van het Formule 1 seizoen tot nu toe. “Soms heb je van die fases dat het tegenzit. Gelukkig duurt het seizoen nog lang. Sometimes shit happens…”

Typerend is ook zijn reactie op de vraag hoe hard hij een foutloos weekend nodig heeft. “Ik heb altijd een clean weekend nodig, alleen is het er dit jaar nog niet van gekomen.” En weet Verstappen al wat hij moet doen om in Canada het tij te keren? “Ja hoor, uit de muur blijven. Iets meer finesse. Zo simpel is het.”

Voor de Formule 1 bookmakers is Verstappen niet meer dan een outsider voor een overwinning in Montreal. Bij een eventuele inzet op de Limburger ontvang je een uitbetaling van 10 x de inzet. Voor Red Bull teamgenoot Ricciardo heeft men zelfs een extreem hoge uitbetaling van 25 x de inzet in de aanbieding.

Favoriet bij de bookmakers is de Brit en huidig wereldkampioen Lewis Hamilton. Een vrij lage quotering van 2.25 watch bij een zege van de favoriet. Sebastien Vettel (2.75) en Valleri Bottas (6.25) zijn de andere favorieten voor het wedden op de Formule 1 in Canada.

Bookmakers Max Verstappen
De quoteringen voor het wedden op de winnaar van de GP van Montreal

Voor mensen die louter naar de Formule 1 kijken om Max Verstappen te zien maar die er logischerwijs niet zo zeker van zijn dat Verstappen daadwerkelijk de GP van Canada zal winnen is het een optie om te wedden op een podiumplaats, top 6 of top 10 positie. Als je wilt inzetten op een podiumplek van Max Verstappen dan wacht een quotering 2.75 x de inzet. Bij een top 6 quotering 1.48 en bij een top 10 eindklassering een uitbetaling van 1.30.

Tevens is het mogelijk om alleen te wedden op het winnende team in de GP van Canada. Zo krijg je voor een zege van Red Bull 7.00 als uitbetaling tegen een quotering van 2.00 voor Mercedes en 2.10 voor een overwinning van Ferrari.