Eredivisie VBH Voetbal

Wedden op Excelsior – PSV

Vanavond valt er te wedden op Excelsior – PSV, live op FOX Sports 1. Titelkandidaat PSV is de winterstop zeer slecht uitgekomen. Alhoewel trainer Mark van Bommel het spel beter vind dan voor de winterstop verliezen de Eindhovenaren opvallend veel punten in haar laatste duels. Weet PSV de voorsprong van twee punten op Ajax te behouden of volgt er opnieuw puntverlies op Woudenstein?

Excelsior in goede vorm op jacht naar een goed resultaat.

Reden voor vertrouwen voor de Excelsior supporters nadat Excelisor goede resultaten wist te behalen in haar laatste twee duels. Zo versloeg het grootmacht Feyenoord andermaal in het knusse Woudenstein en wist het FC Utrecht in haar eigen Galgenwaard op 0-0 te houden, wel met een hoop kunst en vliegwerk maar dit terzijde.

Fans kunnen overigens huiveren voor PSV, want de Eindhovenaren zorgden eerder dit seizoen in het Philips Stadion voor de grootste nederlaag van Excelsior dit seizoen. In Eindhoven ging het met 6-0 de bietenbrug op.

Excelsior staat dankzij een goede reeks op 2 punten los van de degradatiezone. In haar 5 laatste wedstrijden verloren de Kralingers slechts 1 duel. 3 keer trok Excelsior aan het langste eind en eenmaal werd er verloren. Thuis won men van Feyenoord, wat vorige week PSV op een gelijkspel wist te houden.

Een doelpuntrijk duel ligt in de lijn der verwachting.

Thuiswedstrijden van Excelsior zijn opvallend doelpuntrijk dit seizoen. Met een gemiddelde van 4 doelpunten per wedstrijd. Hiermee staat het qua doelpuntengemiddelde als 2e van de gehele Eredivisie. Ondertussen viel er in 1 uitduels van PSV slechts minder dan 2.5 doelpunten. Een weddenschap op meer dan 3.5 doelpunten lijkt een prima optie.

PSV verzuimt de voorsprong op Ajax te vegroten

PSV heeft Ajax toegestaan volledig terug te keren in de titel race door slechts drie van de mogelijke negen beschikbare punten op te pikken in haar laatste drie wedstrijden. Men faalde telkens te winnen ondanks het feit dat men bij de bookmakers als favoriet genoteerd stond.

Opvallend genoeg kwam PSV telkens op achterstand en moest men snel de schade zien te repareren. Gemiddeld stond PSV echter nog altijd in de helft van haar wedstrijden bij rust op voorsprong. Een statistiek die de mannen van Mark van Bommel zeker zullen proberen door te voeren.

Spelers om in de gaten te houden

Excelsior’s Ali Messaoud wist twee keer te scoren in zijn laatste vier optredens voor Excelsior. Waaronder de gelijkmaker tegen stadsgenoot Feyenoord.

Luuk de Jong, de topschutter van PSV, wist tweemaal te scoren in dezelfde ontmoeting in Eindhoven dit seizoen. Daarnaast scoorde hij 5x eerder tegen Excelsior in zijn 11 optredens tegen de Kralingers.

BetFIRST

9.7

Design

10.0/10

Sportaanbod

10.0/10

Quoteringen

9.5/10

Live wedden

9.0/10

Bonus

10.0/10