Skip to content

Wedden op de Players Championship Finals Darts 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Door: John de Gok

Van vrijdag 26 november tot zondag 28 november staat de Players Championship Finals op het programma. De 64 beste vloerspelers van het afgelopen seizoen strijden in Minehead om de hoofdprijs van 100.000 pond.

De Players Championship Finals wordt zoals altijd uitgezonden door RTL 7. Alle avondpartijen op het hoofdpodium zijn live te zien bij de Nederlandse dartszender. De middagsessies worden voorafgaand aan de live-uitzendingen van de avondsessies in samenvattingen getoond, en zijn ook te bekijken via Videoland.

Ik zag toevallig net een reclame van Videoland toen ik Feyenoord zat te kijken, waardoor ik weet dat ze een extreem lage aanbieding hebben vanwege dat Black Friday geneuzel. Wat de precieze aanbieding exact was weet ik niet meer, maar ik dacht iets van 2,50 voor een maand. Mooi instapbedrag voor de interessante Darts Players Championship, dat dan weer wel.

Gerwyn Price de te kloppen man en favoriet volgens de bookmakers.

Enfin, terug naar waar het daadwerkelijk om draait; het optimaal wedden op Darts. De bookmakers van zowel Betcity als Bet365 (mijn favoriete bookie, pak zeker hun bonus!) hebben Gerwyn Price als favoriet genoteerd staan voor het winnen van de PDC Players Championship. Niet gek natuurlijk want de charismatische nummer één van de wereld verkeerd naar eigen zeggen ‘in bloedvorm’ en wist vorige week nog de Grand Slam of Darts op zijn naam te schrijven.

“Ik ben in bloedvorm op dit moment. Hopelijk kom ik de eerste rondes door. Zodra ik de kwartfinale, halve finale of een finale haal, lukt het mij vaak om nog een niveautje hoger te spelen.”

Gerwyn ‘The Iceman’ Price

In gesprek met de PDC stak de voormalig Rugby prof van wal: “Het is weer een toernooi dat ik van mijn lijst wil afvinken, nadat ik er de afgelopen jaren telkens dicht bij was’. De Players Championship Finals is een groot evenement. Ik zal me daar eerst 100 procent op concentreren. Pas daarna ga ik mij bezighouden met het WK.”

De nummer één van de wereld, nooit vies van het nodige zelfvertrouwen, wil zo vlak voor het wereldkampioenschap nog een signaal afgeven aan zijn concurrenten dat hij de te kloppen man is. “Ik ben in bloedvorm op dit moment. Hopelijk kom ik de eerste rondes door. Zodra ik de kwartfinale, halve finale of een finale haal, lukt het mij vaak om nog een niveautje hoger te spelen.”

Wat het resultaat van Price ook wordt op de Players Championship Finals, hij zal sowieso als nummer één van de wereld afreizen naar Alexandra Palace voor het wereldkampioenschap. ”Dat was niet eens mijn prioriteit”, stelt Price. ”Maar zolang ik toernooien blijf winnen, wordt het voor andere spelers lastiger om mij bij te halen.”

Van Gerwen 2e favoriet volgens de bookmakers

Onze landgenoot Michael van Gerwen is de 2e favoriet bij de bookmakers met een quotering van 5.00… Michael van Gerwen hoopt op weg naar het wereldkampioenschap nog extra zelfvertrouwen te tanken. De 32-jarige Vlijmenaar strandde vorige week bij de Grand Slam of Darts in de kwartfinales, na een zeer matig optreden tegen Michael Smith, wat me nog vijftig euro kostte ook, maar dit terzijde.

Hoewel ik zelf niet verwacht dat van Gerwen de winnaar van het toernooi zal worden, moeten we niet vergeten dat Van Gerwen in Minehead de titelverdediger is. Hij zegevierde vorig jaar in een spannende finale met 11-10 in legs over Mervyn King. Van Gerwen won het majortoernooi eerder ook al in 2013, 2015, 2016, 2017 en 2019.

Nederlanders ontmoeten elkaar in eerste ronde.

Bij de Players Championship Finals staan in de eerste ronde drie Nederlandse onderonsje op het programma. Zo neemt Raymond van Barneveld het op tegen Maik Kuivenhoven en Michael van Gerwen krijgt te maken met landgenoot Kevin Doets. Vincent van der Voort strijdt met Jelle Klaasen voor een plek bij de laatste 32. Aanvankelijk zou Van der het Voort het opnemen tegen Jamie Hughes, maar de Brit testte positief op corona.

Klaasen was op de ranglijst van Players Championship-toernooien de hoogst geplaatste speler die nog niet was toegelaten en werd zodoende opgeroepen als vervanger van Hughes. Voor Jermaine Wattimena is het toernooi de laatste kans om zich te kwalificeren voor het WK-darts. Om daar kans op te maken moet de Nederlander minimaal de laatste 16 bereiken. Dat is een flinke uitdaging: in ronde één neemt hij het op tegen Rob Cross, de wereldkampioen van 2018.

Bekijk hier het programma voor alle wedstrijden plus de bijbehorende quoteringen voor de wedstrijden.

Alle 64 deelnemers aan het toernooi in een handige video

100 Euro gratis wedden
Advertentie

Recente Updates