Overige Sporten Tom Dumoulin Tour de France Tour de France 2018 VBH Wielrennen

Tom Dumoulin gaat naar de Tour de France 2018

De Ronde van Frankrijk is voor de meeste wielrenners het hoogtepunt van het seizoen, maar voor Tom Dumoulin wordt de Tour de France editie van 2018 één groot leermoment.

De 27-jarige Nederlandse renner van Team Sunweb maakte woensdag wereldkundig dat hij dit jaar aan de start zal verschijnen. Zonder grote verwachtingen gaat hij voor een goed eind-klassement. Volgens Iwan Spekenbrink is die keuze vooral gemaakt met het oog op de lange termijn.”Wij hebben ons nu twee jaar vol gefocust op de Giro. Een volgende doelstelling zou kunnen zijn om ons in de toekomst net zo te gaan focussen op de Tour als op de Giro. Daarom willen we dit jaar gebruiken om veel ervaring op te doen.”

De aandacht die uitging naar de voorbereiding op de Ronde van Italië en de daaropvolgende krachtsinspanning van Dumoulin hoeven volgens Spekenbrink geen grote gevolgen te hebben voor de prestaties van de renner in Frankrijk.

“Wij denken dat wij daar goed kunnen rijden en dat er mooie kansen liggen, maar willen er geen druk op leggen.”

Het besluit om deel te nemen aan de Tour kwam vlak na de Giro d’Italia, waar Dumoulin als tweede wist te eindigen.  “De kalender is zo vol, je kunt niet overal van de partij zijn”, aldus Iwan Spekenbrink. “Je moet keuzes durven maken. Dus daarom was de analyse na de Giro zo belangrijk. Kunnen we goed presteren in de Tour? Daar hebben we goed over nagedacht en dat bleek mogelijk.”

Voor Tom Dumoulin zelf was de keuze natuurlijk een makkelijke en de renner  hoefde dan ook niet overtuigd te worden van deelname in Frankrijk.

Bij de bookmakers is een eindoverwinning van Tom Dumoulin goed voor een uitbetaling van 20x de inzet. Het lijkt niet makkelijk maar is wellicht een weddenschap waard.