Voetbal Wereldbeker 2018 WK 2018

Bookmakers WK 2018: Brazilie favoriet bij bookmakers

Over twaalf dagen trapt de eerste match af voor het WK Voetbal 2018 in Rusland. Het is interessant om te zien hoe de bookmakers en wereldwijde gokkers aankijken tegen het prestigeuze voetbaltoernooi. Beroepsgokker John de Gok is voor ons in Rusland aanwezig en laat dagelijks zijn licht schijnen over het wel en wee omtrend het gokken op het WK voetbal.

De Favorieten

Op het moment van publiceren van dit artikel zijn de Brazilianen licht favoriet bij de bookmakers wereldwijd. De ‘Goddelijke Kanaries’ zijn goed voor een uitbetaling van 5.00 x de inzet tegen een uitbetaling van 5.50 x de inzet bij een eindoverwinning van Duitsland. Spanje en Frankrijk zijn de volgende kanshebbers op de lijst met noteringen van de bookmakers met respectievelijke winstuitkeringen van 7.00 bij een overwinning van Spanje en 7.50 x de inzet bij een wereldtitel voor het op ’t oog sterke Frankrijk.

Argentinie onder aanvoering van Lionel Messi kan gokkers op een zeer riante uitbetaling trakteren van 10.00 x de inzet en als de Rode Duivels voor het eerst in de geschiedenis zich de beste van de wereld kan noemen dan wacht een uitbetaling van 12.00 x de inzet.

De Outsiders

De bovengenoemde landen kunnen volgens de bookmakers gezien worden als absolute favoriet voor het WK voetbal 2018. Outsiders zijn zoals wel vaker landen als Engeland (19.00) , Portugal (23.00) , Uruguay (29.00) en Kroatie (35.00)

Wat denken de gokkers van het WK 2018

Het blijft altijd machtig om te ontdekken hoe de wereldwijde (beroeps)gokkers aankijken tegen evenementen als deze. De beste barometer in dit geval is weddenschappenbeurs Betfair, dat helaas op het moment niet beschikbaar is in de Benelux maar voor expats die onze site bezoeken met afstand het beste gokbedrijf is om tijdens het WK voetbal weddenschappen af te sluiten.

Op het moment van schrijven is er voor ruim 3.5 miljoen Engelse pond ingezet op het WK voetbal. Op de favoriet bij de bookmakers Brazilie is er 665,422 verhandeld. Duitsland volgt met 571,555 pond aan inzetten en Spanje kan rekenen op een gok gevolg ter waarde van 430,994 pond. Frankrijk is goed voor 440,095 pond en is voor de gokkers dus meer favoriet dan volgens de bookmakers ten opzichte van buurland Spanje. Op de Rode Duivels is er 247,041 verhandelt en op Engeland 245,358.

Uiteraard zijn niet alle inzetten van gokkers ook daadwerkelijk van mensen die denken dat hun keuze het WK zal winnen. Veel handelaren op Betfair speculeren op een quotering daling van het desbetreffende land waardoor ze de weddenschap met winst al kunnen uitcashen.